TUSSEN ABSTRACTIE EN REALITIET

Af en  toe maak ik kleine schilderijtjes die ik “tussen abstractie en realiteit” noem. Felle achtergronden met een “basistekening” die de fantasie van de toeschouwer op gang laat  komen. De kijker kan zelf het verhaal invullen in deze mystieke wereld door er als het ware in te stappen. 


ROSA

Deze 3 werken zijn gemaakt voor verkiezingscampagne van De Zaanse politieke vereniging ROSA. 

 

Zaans – Veel Zaankanters beschouwen De Adelaar als een symbool van de Zaanstreek. Hij  komt bovenop, beschermt… Het is onverwoestbaar erfgoed. Iedereen hier kent het verhaal uit de  oorlog. 

 

Groen – In de Zaanstreek hebben we een mooi natuurgebied: De Kalverpolder. Ik heb voor een nachtlandschap gekozen omdat het werk is gemaakt in de tijd van “Nacht  van de Nacht” – een evenement waar lichtvervuiling in beeld gebracht wordt. 

 

Sociaal – Natuurlijk kan het woord ‘sociaal’ op meerdere manieren gezien worden. Als ik het  woord “kleurrijk” toevoeg zie ik meteen spelende kinderen. Kinderen zijn onze toekomst,  wordt heel vaak gezegd. Spelenderwijs leren we juist hoe we met andere mensen omgaan,  hoe we problemen oplossen. Het is de tijd voor het ontwikkelen van onze sociale  vaardigheden.


EUROPESE STEDEN

Mijn kijk op Europese steden waar talloze toeristen op bezoek gaan.

Deze collectie is gemaakt voor een reizende expositie en heeft o.a. NH Hotel in Luxemburg en het Novotel Schiphol Airport Amsterdam de receptie en gangen versierd.