PORTRETTEN

INNERLIJKE WAARNEMING

 

Bij deze collectie “Innerlijke waarneming’ gebruik ik veel symboliek van dieren en de connectie met  verschillende vormen van bijgeloof en spiritualiteit. Ik kies dieren die heel vaak een dubbele betekenis  hebben. Dieren die in sommige overtuigingen symbolen zijn van goed en in andere van kwaad. Ik verdiep mij hierbij ook in mijn eigen angsten en krachten.  

 

De schilderijen kunnen verschillende gevoelens opwekken en daardoor kunnen er mooie  gesprekken ontstaan tussen toeschouwers. Het is een uitnodiging om dieper in jezelf te  kijken – wat maakt ons bang, wat geeft ons kracht, hoe gaan we om met deze gevoelens…

 

Ik geloof dat het voor mij ook een tijd van verandering is. Gekozen dieren komen voort uit  mijn onderbewustzijn. Ik plan het niet. Ik laat het gewoon gebeuren door het luisteren naar  wat het model te zeggen heeft.

 

VROUWEN MET VOGELS

Er wordt gezegd dat de ogen de spiegel van de ziel zijn. Daar ben ik naar opzoek., de Ziel van  de geportretteerde. Het blijft altijd een uitdaging omdat ieder mens uniek is.

De collectie "Vrouwen met Vogels" is mijn eerste collectie met vrouwelijke portretten. Het was begonnen toen ik een intrigerende Poolse vrouw ontmoette: stil, trots en  bescheiden tegelijk. Na een kort gesprek heb ik besloten om haar op het doek te vereeuwigen. De vogels moeten het karakter van geportretteerde voorstellen en vrouwen zelf met hun ogen spreken.  

Twee van de zeven portretten hebben meegedaan aan competities.

 

‘Vrouw met ekster’ was uitgekozen voor de Nationale expositie “Het weekend van het portret’  2020 waar 100 beste portretten uit heel Nederland te zien waren.

 

“Vrouw met blauw gele ara” was door bij de 1-ste selectieronde voor Portretprijs 2021

 

waarbij weer het schilderij bij de 100 beste portretten (schilder- teken kunst en  beeldhouwkunst) van Nederland mocht horen.


Portret laten maken? Dat kan! 

Portretten schilderen ligt dichtbij mijn hart. Ik hou van het karakter van geportretteerde op het doek weergeven. Het blijft altijd een uitdaging omdat ieder mens is uniek. Een bestelde portret wordt ook uniek - ik kan helemaal naar je wensen maken.
De prijs is afhankelijk van de gebruikte material (olieverf/acryl/potlood - maten - linnen/canvas/papier) en aantal portretten op een doek. 

Een belangrijke vraag. Past een schilderij maken wel binnen uw budget? De prijs is net als bij ieder maatwerkproduct verschillend. De offerte is opgebouwd uit de vele opties die u heeft bij het laten schilderen van uw portret. Het aantal portretten op een doek, het formaat en natuurlijk ook de formaat. Laat u zich dan adviseren. 
Neem contact met mij op voor vrijblijvend offerte via contactformulier.

 

 

 Portretten in opdracht


Bekenden


Overige