over mij

Ik ben Kinga Wieczorek. Geboren op 25 juli 1988 te Nowy Tomysl in Polen, opgegroeid in Zbaszyn (Polen). In 2008 cum laude afgestudeerd aan het Lyceum voor Beeldende Kunsten te Zielona Góra. Afstudeerrichting visuele reclame, schilderen en kunstgeschiedenis (eindwerk ook te zien in de map diploma).

 

 Schilderen is mijn leven en passie. Ik schilder omdat ik ervan houd. Ik maak mijn hoofd leeg, geen zorgen, geen moeheid, geen stress.

Het creëren is een eindeloos proces. Ik blijf ontwikkelen. De landschappen, nieuwe plekken, mensen, dieren , nieuwe gedachten... Het schilderen is de mooiste weg om  je eigen wereld zonder woorden te kunnen voorstellen.

in mijn schilderijen kun je geen verborgen betekenis vinden. Het toont geen problemen van de wereld. Ik schilder mijn wereld zoals ik hem zie en ervaar. Van nature ben ik een positief persoon, dus mijn werken zijn nogal kleurrijk. Ik vind het erg leuk als mensen daarvan ook een beetje kunnen genieten, nog leuker als ik ze daarmee op kan vrolijken. 

 

Tussen 2009-2016 had ik een vast contract bij "Galerie Pretekst" in Krakau (Polen). In 2016 werd mijn werk gebruikt voor de Poolse film "The Art of Loving. Story of Michalina Wislocka". In Nederland exposeer ik sinds 2009. 

 

Vanaf 3 maart 2019 trotse oprichter en houdster van de Galerie Blauw in Het Blauwe Pand in Zaandam

Volg Galerie Blauw op Instagram of Facebook.

 

Tegenwoordig woon ik in Zaandam waar ik mijn werk voortzet. In mijn atelier/galerie geef ik schilderlessen.

 

TECHNIEKEN

Ik maak gebruik van verschillende technieken zoals olieverf, acryl, droge pastel, inkt, potlood en zelfs nagellak.

 

 

Als je vragen hebt, neem gerust contact met mij op.  Ik zal ze graag beantwoorden.