over mij

Ik ben geboren op 25 juli 1988 te Nowy Tomyśl, opgegroeid in Zbąszyń (Polen). Van kinds af aan had ik te maken met kunst. Ik had maar één droom, Kunstenaar zijn en ik heb alles gedaan om deze droom te bereiken.
In 2008 ben ik cum laude afgestudeerd aan het Lyceum voor Beeldende Kunsten te Zielona Góra.
Afstudeerrichting visuele reclame, kunstschilderen en kunstgeschiedenis (het algemeen vormend gedeelte HAVO + opleiding tot kunstenaar HBO) en heb ik de  beroepstitel verkregen: beeldend kunstenaar. 

 

In de loop van de jaren 2009-2016 had ik een vast contact met “Galerie Pretekst” in Krakau  (Polen). In 2016 werd mijn werk gebruikt voor de Poolse film “The Art of Loving. Story of  Michalina Wislocka”. 

 

Tussendoor had ik besloten om naar Nederland te verhuizen en helemaal opnieuw te  beginnen. 

Een eigen plek heb ik gevonden in Zaandam. Hier is ook mijn atelier gevestigd. En hier heb  ik ook gekozen om officieel Nederlander te worden. 

 

In Zaandam heb ik meerdere keren geëxposeerd op de plekken zoals Het Weefhuis, Galerie  Zaansgroen, Galerie Playroom. Ook heb ik meegedaan aan de Nationale expositie ´Het  weekend van het portret´. Mijn werk was ook te zien in Luxemburg. Ik heb vast contact met  Veiling Huis Dom Aukcyjny Róża Wroniszewska. Een aantal werken werden gepubliceerd in  ´ART GUIDE kunstgids | artist 2021´ en ´JAARBOEK kunstenaars 2022´. Mijn werken zijn verspreid over de hele wereld, o.a. Duitsland, Polen, Frankrijk, VS, Mexico, Australië.  

 

Naast kunst creëren, lessen geven op basisscholen en bij verschillende organisaties zoals  Fluxus (het centrum voor de kunsten in Zaanstad)  en Feaz (Stichting die workshops aanbiedt voor scholen, kinderopvang en buurthuizen in de regio Amsterdam), ben ik ook actief op gebied van de organisatie. 

Sinds 2019 voorbereid ik exposities en kleine evenementen in Café Fabriek in Zaandam. Af  en toe in samenwerking met andere organisaties zoals Tengel, Galerie Playroom of Monet  Atelier. 

 

Vanaf 2020 ben ik bestuurslid (secretaris) van Stichting Tengel – Zaanse Platform voor  Beeldende Kunstenaars in Zaanstreek die de kunstactiviteiten en het werk van Zaandamse kunstenaars onder de aandacht brengt van publiek, overheid en bedrijfsleven.

 

Ik vind heerlijk om nieuwe dingen te leren en uitdagingen aan te gaan. Daarom neem ik ook bijzondere opdrachten aan. Ook vind ik het heel belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en niet alleen op gebied van kunst. Zo heb ik de opleiding tot Pedagogisch Medewerker  Kinderopvang in 2020 afgerond. Nu ben ik bijna klaar met opleiding tot Creatieve Therapeut.  Deze zal ik in 2022 afronden.

 

Mijn volgende doel is om door deze opleidingen en mijn ervaring, kunst grootschalig aan de  mens brengen. Kunst is een universele taal die mensen bij elkaar brengt.

 

Als je vragen hebt, neem gerust contact met mij op.  Ik zal ze graag beantwoorden.