2019


Monet ART Festival 6-7 juli

Tijdens het Monet Art Festival zullen vele tientallen schilders gelijktijdig het zelfde doen wat Claude Monet in 1871 in de Zaanstreek deed; En plein air schilderen en op die manier de Zaanstreek van toen als een impressie aan het doek toevertrouwen.

Monet en zijn navolgers voelen en proeven de sfeer van de Zaan en haar omgeving. En vertrouwen dat, elk vanuit zijn/haar eigen indruk en vanuit zijn/haar professionaliteit toe aan het schildersdoek.

Van professional tot amateur

De Stichting Monet in Zaandam zoekt schilders die tijdens het festival op 6 juli op (Monet-) locaties in Zaandam en Wormerveer en plein air willen schilderen. Of je al kunt leven van de kunst of vooral leeft voor de kunst maakt niet uit. Van amateur tot professional, iedereen kan zich aanmelden. Er zijn ervaren begeleiders aanwezig dus ook met je vragen kun je bij ons terecht.

Er zijn 5 locaties waar geschilderd wordt. En op alle plaatsen zijn professionele en ervaren schilders aanwezig die je desgewenst kunnen adviseren. Bij De Fabriek is dat Betteke Akkerman, bij het Zaantheater is Marijke Habernickel de kunstkenner en ook bij de Brug (Rick Flury), De Burcht (Kinga Wieczorek) en in de Zaanbocht (Ed Oosterhoorn) staan deskundige kunstenaars klaar om er voor iedereen en onvergetelijke én succesvolle gebeurtenis van te maken.

Er is een wedstrijd aan verbonden waar iedereen, naar eigen inzicht, wel of niet aan mee kan doen. Op 6 juli wordt er geschilderd en op 7 juli worden de winnende schilderijen geëxposeerd in de Oostzijderkerk.

Uniek gezicht

Dat gaat een heel bijzonder en waarschijnlijk zelfs uniek gezicht worden begin juli; tijdens prachtig weer zullen op de exacte locaties waar Monet heeft gestaan honderd en mogelijk zelfs meer schilderijen in de open lucht worden gemaakt.

Inmiddels hebben al verschillende individuele schilders en schildersverenigingen zich aangemeld. Maar hoe meer hoe beter dus wil jij ook meedoen en één van deze schilders zijn? Vul dan het onderstaande formulier in, laat ook weten welke locatie je prefereert, en wij nemen snel contact met je op.

Op zondag zijn er trouwens verschillende workshops, de zogenaamde impressie-sessies, waar je opnieuw onder deskundige begeleiding, kunt werken aan het verder perfectioneren van je artistieke kwaliteiten.


Zaanse Schans 19 april t/m 22 april

Tijdens 4-daagse expositie in Molen Het Klaverblad had ik de gelegenheid om buiten te kunnen schilderen. 


2018


Katwijk aan Zee 27 t/m 31 augustus

Fotograaf Jan Mendrik (www.janmendrik.nl) en 3 schilderkunstenaars: Brighart (www.brighart.nl), Edy van Midde (www.fnks.nl) en ik hebben samen een strandhuisje gehuurd in Katwijk aan Zee. Hierbij een paar foto's. Foto's gemaakt door Jan Mendrik. 

hierbij mijn schetsen/schilderijen (foto's ter plekke gemaakt)